Oud Roomwit ijzeren regaal in originele verf

Het leefkeuken gedeelte kan gedeeltelijk weer ingericht worden. Aan de leliewitte wand heeft het regaal een plaatsje gekregen. Deze heeft een roomwitte kleur van originele verf met vleeshaken.

Op het moment hangt er een oude foto aan, met oude kantjes. De Franse kannetjes van Gien, daar middenin een oud literkannetje van Boch Frères La Louvière. Een oude poffert, oude bakvorm en een Frans eiermandje in witte originele verf.

Zo doet het leefkeuken gedeelte weer een beetje huiselijker aan. Nu verder met betegelen van de keukenvloer. De oude keuken wordt nog even verplaatst, voor de nieuwe eigengemaakte keuken geplaatst kan worden. Wij zijn dus nog wel even bezig!


Een hele fijne week verder.
_____




Dit is nu een vondst waar ik in één oogopslag verliefd op was.....

Franse pendule, fascinerende combinatie van mechaniek en esthetiek. Het zeldzame van deze objecten, maken het tot kunstobjecten. Een object dat getekend is door de tijd..... De wijzerplaat straalt zoveel mystiek uit, de tand des tijds. De pendule is van gietijzer en heeft zo'n prachtige sleetse kleur waar ik van hou.

Geniet van het weekend!
_____




Onze zithoek kan bijna weer ingericht.

Afgelopen week was de vloer bewerkelijker dan gedacht. De Franse grenen vloerdelen moesten we eerst ontvetten en schuren. Daarna kon de eerste white wash olie laag er met een dikke laag op aangebracht worden. Deze laag moest na tien minuten uitgewreven worden. Na drie lagen en twee dagen verder had de vloer de kleur die wij mooi vinden. 

In de volgende post, een glimp van de nieuwe vloer zoals die nu is. De wanden in de zithoek zijn bijna allemaal geverfd. Daarna verder met de kozijnen en dan..... inrichten!

Vandaag een uniek object opgehaald en een Franse paspop met industrieel onderstel gevonden! Ja, ook hiervoor moet tussendoor toch nog even tijd genomen worden;-)

Heerlijk genieten dit zomerweer, een fijne zondag!
_____

 




De koof met verlichting is geplaatst, geverfd en de verlichting is aangesloten. Nu krijgt het hoekje wat zichtbaar is op de bovenste foto's nog een speciale functie. Komt nog in beeld.....


{O ja, ik ben gevraagd voor woonstyle-advies ;-) Spannend!Wij gaan weer verder!

Enjoy your weekend!








Tonnema's snoeppotten

Twee oude snoeppotten met bakeliet schroefdeksel. Op de foto lijken ze klein maar meet vooral even na, ze zijn 30 cm hoog! Ze zijn afgerond vierkant en puntgaaf. Komen uit een voorraad van een oude snoepwinkel.

Ze stonden ook afgebeeld {althans één} in de zomer brocante special van Ariadne at home. Nu zijn de snoeppotten gevuld met Noga/nougat..... Maar kan er zoveel mee doen.

Hier wordt tijdens het klussen wat afgesnoept;-) Vandaar ook even voor alle volgers een snoepje, gewoon omdat ik zo blij ben met alle volgers. Ook met de anonieme volgers.

Over deze snoeppotten vond ik ook een stukje geschiedenis op internet:
Achtergrond informatie snoeppot {in het kort}; King { Een afkorting van `Kwaliteit In Niets Geëvenaard'.} wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd door de firma Tonnema in Sneek. De fabriek werd in 1902 opgericht door Gerrit Tonnema (als financier),Nicolaas de vries, Gerrit Wip en Anne Zandstra. De derde zoon Nicolaas, Nico, gaf Tonnema uiteindelijk een uniek merk-,reclame- en promotieconcept. Hij verving in 1923 alle verschillende smaken en verschillende merken voor één, het merk KingEr is nog meer informatie te vinden.....

Snoepse;-) & Een hele fijne week verder!






De start is gemaakt.....vandaag begonnen met een wand te bekleden met steigerdelen. Na het bevestigen van het regelwerk zijn de steigerdelen hieraan bevestigd. De eerste twee foto's laten het regelwerk zien.

De zijkanten van de steigerdelen zijn voor bevestiging  grijs geverfd. Nadat alle steigerdelen aan de wand bevestigd waren,  zijn deze geheel grijs geverfd . Jaaa, deze keer eens geen wit;-) Boven de wand met steigerdelen, komt nog een koof, met verlichting. Na het leggen van de franse grenen vloer wordt de plint bevestigd. Daarna gaan we verder richting keuken daar wordt een wand uitgebroken. Ook wordt er een nieuwe keuken geplaatst..... Dus we hebben nog even te gaan!


Wordt vervolgd..... Fijne week verder!

 

LE STYLE © design by Blog Milk