Een gevonden tak als Kaarsenstandaard.....

Mijn partner kan zomaar iets zien in iets..... Tijdens een wandeling door het bos, een tak voor de hond gevonden. Mee gelopen, mee gespeeld, meegenomen naar huis.

En ineens valt zijn oog weer op de tak die argeloos ergens terecht gekomen is. Dan ziet hij de kokosdop, ook gevonden tijdens een wandeling. Eerst het idee deze over het water te laten scheren/stuiteren, toch belandde deze uiteindelijk in zijn jaszak. Ineens is er het idee, het stukje kokosnoot wordt op de tak bevestigd, de tak krijgt een plankje aan de onderkant als voet. Zo hebben we leuke herfst/interieurdecoratie..... een houten kaarsenstandaard!

Genieten jullie ook zo van dit nazomer weer? Dit mag wel tot de Lente duren;-)


Enjoy!
_____





Gemerkt door de pottenbakker


Westraven aardewerk
In 1844 vragen de Huibert en Hendrik Ravesteyn in Utrecht vergunning aan voor het maken van witte muurtegeltjes en er wordt in hun dakpan- en vloertegelfabriek ‘de Nijverheid’ een schilderslokaal gevestigd. Het is het begin van een honderdvijftig jaar durende productie van tegels, potterie en bouwkeramiek die vervaardigd en ontworpen worden door hardwerkende vakmensen en kunstenaars. Eind jaren dertig ontwerpt de kunstenaar Cris Agterberg duurder aardewerk.


Als rond 1936 de pottenbakker Leendert Blok in dienst treedt wordt de potterie uitgebreid en kort daarna ontwerpt Cris Agterberg enige series aardewerken vazen en schalen voor de fabriek. De pottenbakker Leendert Blok zorgt in de jaren '50 voor vernieuwing bij het aardewerk en komt met het karakteristieke Chanoiraardewerk. In 1963 wordt Westraven overgenomen door De Porceleyne Fles in Delft. In 1994 verliest het ambachtelijk schilderen het van de transfertechniek.
Bron Internet



Als klein meisje ben ik opgegroeid met veel groen bij huis. Een groot park, een kanaal met een dijk erlangs. Dit zorgde voor veel verschillende bloemen en bloemetjes..... Ik plukte ze graag en bracht ze dan mee voor mijn moeder. Zij zette ze dan in een klein vaasje op het aanrecht. Dit was dat vaasje! Het vaasje was een huwelijksgeschenk voor mijn ouders, van een goede vriendin, opgemaakt met een bloemstukje. En nu staat deze alweer wat jaartjes bij mij thuis. Wanneer je goed kijkt op de foto's zie je dat het randje gebruikerssporen heeft. Zo mooi, vind ik de geschiedenis die dit vaasje met zich meedraagt.....! Af en toe komt er nog een klein geplukt of gekocht wild boeketje in, of gipskruid.



Hartelijk dank voor jullie lieve, enthousiaste complimenten op mijn vorige post. Dan nog een warm welkom voor alle nieuwe volgers..... Wens jullie allemaal een mooie week


_____


Wish you all a wonderful week 




Franse plukmand gevuld met Witte Pompoentjes  & Lavendel.....


De Herfst, een nieuw seizoen, de Zomer ligt weer achter ons ..... De kaarsen hebben hun plekje weer en branden bij het inzetten van de schemering.

De Franse plukmand is gevuld met herfstdecoratie. Zo komt dan toch de herfstsfeer in de inrichting. Hier kan ik wel van genieten, al heb ik moeite met de overgang naar dit andere seizoen. Ik hou zo van de Lente en de Zomer..... Binnen maar extra gezellig maken dan.


Wish you lots of fun
_____






Hartelijk dank & duidelijkheid.....

Hartelijk dank voor jullie lieve hartelijke reacties, op het bericht dat Le Style een plaatsje heeft gekregen op de website van Alles Brocante tussen de andere mooie blogs. Alles Brocante heeft ook een brocante special naast deze website. Vandaar dat ik mijn post daarmee eindigde. Le Style staat vermeld op de website, echter niet in deze Brocante Special. Zoals sommigen misschien dachten zo aan de reacties te lezen. Hoop zo duidelijkheid te geven;-)

Nogmaals, dank jullie wel!

Een fijn weekend verder .....  

Twitter bericht.....

»allesbrocante@LeStyl1 We hebben je blog toegevoegd, http://www.allesbrocante.nl/blogs/ Plaats je ook een backlink naar www.allesbrocante.nl? Bedankt en fijn weekend!

Vanmorgen ontving ik bovenstaand berichtje via Twitter..... Ik ben Superblij dat Le Style een plekje heeft gekregen, op deze mooie website tussen de andere mooie blogs. Zomaar eind juni impulsief de blog Le Style gecreëerd. En nu dit 'ereplaatsje' ;-).....



I wish you all a wonderful weekend!

Enjoy!


Een bloem met betekenis.....

Achter het elegante uiterlijk van een lelie gaan verschillende betekenissen en verhalen schuil. Ze symboliseren liefde, waardigheid, zuiverheid, puurheid, reinheid, eenheid, vergankelijkheid, vrouwelijkheid etc. De lelie heeft een luxe uitstraling en heeft een rijke geschiedenis. Al in de tijd van de Grieken en de Romeinen werd de lelie gezien als een bijzondere bloem met betekenis. Een bruid kreeg een kroon van lelies om haar geluk en vruchtbaarheid toe te wensen. In de middeleeuwen werd de Lelie het symbool voor vrede. In verloop van tijd heeft de Lelie er steeds meer betekenissen bij gekregen. Het feit dat lelies ook met periodes van rouw geassocieerd worden, komt voort uit het symbool  'onvoorwaardelijke liefde'. Ook na de dood vertellen Lelies hoeveel je van iemand houdt.

Ik deel graag even de betekenis en de foto's van mijn lelies met jullie..... Deze kreeg ik van mijn ' lief ' . Ik vind ze zo mooi!


If you have two loaves of bread, sell one and buy a lily
Chinees spreekwoord

Enjoy!



  





Industriële Kist met een hengsel van Katoenen Band.....

Meubelen en accessoires in de industriële stijl zijn mooi verweerd, authentiek en stoer. De industriële stijl is goed te combineren met andere woonstijlen. Het geeft iets speciaals aan een modern interieur. Tevens geeft het een mooi contrast aan een landelijke, vintage of brocante woonstijl.

Deze stoere industriële ijzeren kist kocht ik bij ' De Tweede Lente '. Ik hou van het contrast van het stoere ijzer en de katoenen band. De kleur is moeilijk te definiëren en lastig op de foto weer te geven..... Er zit een heel lichte, sleetse, verweerde, rozige/nude kleurige gloed overheen. Precies de kleur die ik momenteel in meerdere accessoires terug laat komen. Nu is het een blikvanger onder de sidetable bij de zithoek.

Hebben jullie ook zo genoten van het afgelopen nazomer weekend? Ik hoop dat het nog lang zo nazomert..... 

De reacties op mijn vorige post waren echt genieten en indrukwekkend enthousiast. Dank jullie wel! En nog even ..... Welkom voor alle nieuwe volgers van 'Le Style', ik geniet van al jullie enthousiaste, hartelijke reacties.


Wens jullie allemaal een fijne week
_____

Kleur & Sfeer.....

Kleur geeft sfeer,  kleur geeft iets persoonlijks aan een interieur. Persoonlijk houd ik van basic ,  wit ,  naturel , crème tinten..... Met een vleugje kleur zoals zacht /pastel roze, pasteltinten, nude en de donkere aubergine kleur van de dadeltakken. Ook stoerdere kleuren als contrast zoals grijs en zwart. De pasteltinten geven een zachter contrast aan het zink, ijzer, industriële items die stoer zijn.

Zo ziet het er momenteel weer uit ..... Er zijn weer wat sfeerelementen toegevoegd, maar er ontbreekt ook nog het één en ander. Zoals; de gordijnen, aan de wand komt nog wat te hangen en de plint komt nog.

Zo zijn er momenteel nog wel meer losse eindjes;-) De keuken is nog niet af, het toilet zal nog verplaatst worden, er komt een nieuw portaal. Maar we hebben onszelf dan ook tot de kerst de tijd gegeven..... Beetje bij beetje houd ik jullie hier op de hoogte en laat ik zien wat weer veranderd is. Ondertussen geniet ik al van het resultaat tot nu toe..... Na het werk is het zo anders thuiskomen, heerlijk!



Hartelijke groet
_____

Afbeelding uit Le journal de la maison


Werken is Genieten.....

Heerlijk om weer aan het werk te zijn!
Ik geniet van het weerzien en de
vakantieverhalen van collega's.

Fijne dag!
_____



Good day!
 

LE STYLE © design by Blog Milk