Even wat anders..... neem een snoepjeTonnema's snoeppotten

Twee oude snoeppotten met bakeliet schroefdeksel. Op de foto lijken ze klein maar meet vooral even na, ze zijn 30 cm hoog! Ze zijn afgerond vierkant en puntgaaf. Komen uit een voorraad van een oude snoepwinkel.

Ze stonden ook afgebeeld {althans één} in de zomer brocante special van Ariadne at home. Nu zijn de snoeppotten gevuld met Noga/nougat..... Maar kan er zoveel mee doen.

Hier wordt tijdens het klussen wat afgesnoept;-) Vandaar ook even voor alle volgers een snoepje, gewoon omdat ik zo blij ben met alle volgers. Ook met de anonieme volgers.

Over deze snoeppotten vond ik ook een stukje geschiedenis op internet:
Achtergrond informatie snoeppot {in het kort}; King { Een afkorting van `Kwaliteit In Niets Geëvenaard'.} wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd door de firma Tonnema in Sneek. De fabriek werd in 1902 opgericht door Gerrit Tonnema (als financier),Nicolaas de vries, Gerrit Wip en Anne Zandstra. De derde zoon Nicolaas, Nico, gaf Tonnema uiteindelijk een uniek merk-,reclame- en promotieconcept. Hij verving in 1923 alle verschillende smaken en verschillende merken voor één, het merk KingEr is nog meer informatie te vinden.....

Snoepse;-) & Een hele fijne week verder!
 

LE STYLE © design by Blog Milk