The stairs (1)De trap naar de bovenverdieping is een eigen ontwerp! De 'oude spiltrap' (of ook wel draaitrap genoemd) was centraal gelegen (hier nog te zien). De trap werd verplaatst van centraal gelegen naar de zijwand en is vervangen voor een bordestrap. 


Wat is een bordestrap?
Een bordestrap is een rechte trap met aan de onderzijde en/of aan de bovenzijde een bordes plateau. Bij een bordes verandert de trap meestal van richting. Bij langere trappen worden tussenbordessen ook aangebracht om de gebruiker te laten rusten. Wanneer een trap onderbroken wordt door één of meerdere bordessen, wordt een trap een bordestrap genoemd. 

Deze bordestrap!
Op de bovenstaande foto's zie je alleen het ontwerp van de rechte trap. Bij beide zwevende stukken aan de onderzijde en aan de bovenzijde is een bordes plateau geplaatst. Het voordeel van een bordes plateau is dat het ruimte geeft elkaar te passeren en het geeft tevens de wending aan de trap. De grootste uitdaging aan dit project was het puzzelen en berekenen van de trap door het beperkte trapgat. Op onderstaande foto's zie je beide bordes plateaus en onder de trap zie je regelwerk voor een kast.  

De trap wordt van wit beton, dus het gaat hier enkel nog om de bekisting. In de volgende blog post over de trap laat ik de verdere werkzaamheden aan de trap zien. Dus ..... wordt vervolgd!

xo
Yet
 

LE STYLE © design by Blog Milk