The stairs (1)De trap naar de bovenverdieping is een eigen ontwerp! De 'oude spiltrap' (of ook wel draaitrap genoemd) was centraal gelegen (hier nog te zien). De trap werd verplaatst van centraal gelegen naar de zijwand en is vervangen voor een bordestrap. 


Wat is een bordestrap?
Een bordestrap is een rechte trap met aan de onderzijde en/of aan de bovenzijde een bordes plateau. Bij een bordes verandert de trap meestal van richting. Bij langere trappen worden tussenbordessen ook aangebracht om de gebruiker te laten rusten. Wanneer een trap onderbroken wordt door één of meerdere bordessen, wordt een trap een bordestrap genoemd. 

Deze bordestrap!
Op de bovenstaande foto's zie je alleen het ontwerp van de rechte trap. Bij beide zwevende stukken aan de onderzijde en aan de bovenzijde is een bordes plateau geplaatst. Het voordeel van een bordes plateau is dat het ruimte geeft elkaar te passeren en het geeft tevens de wending aan de trap. De grootste uitdaging aan dit project was het puzzelen en berekenen van de trap door het beperkte trapgat. Op onderstaande foto's zie je beide bordes plateaus en onder de trap zie je regelwerk voor een kast.  

De trap wordt van wit beton, dus het gaat hier enkel nog om de bekisting. In de volgende blog post over de trap laat ik de verdere werkzaamheden aan de trap zien. Dus ..... wordt vervolgd!

xo
Yet

9 opmerkingen:

 1. Het mag dan wel een heel gepuzzel zijn...straks heb je wel een geheel zelf ontworpen trap! Wat gaaf! Een bordestrap klinkt bovendien ook nog eens heel sjiek ;-).

  Ik ben benieuwd!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben heel benieuwd, Yet, ziet er bijzonder uit.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf!!! Ben echt benieuwd naar het eindresultaat maar volgens mij wordt het prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Stoer en strak en dan ook nog eiegenontwerp..super!

  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat knap dat jullie dit zelf gaan doen, daar is een hele studie aan vooraf gegaan! Ben heel benieuwd, het klinkt nu al geweldig!

  Veel succes!

  Liefs, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HoinYet,
  Dit ziet er heel indrukwekkend uit. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoor, zal vast prachtig worden. Laat je ons het eindresultaat zien? pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes! Laat zeker het eindresultaat zien!

   Verwijderen
 

LE STYLE © design by Blog Milk