Sneak peekBadkamer
De eerste keuzes voor de badkamer zijn gemaakt. Het 'plaatje' zit in ons hoofd, nu is het realiseren begonnen! De realisatie begon met de indeling, het aanleggen van de watertoevoer, de elektriciteit, beslissen waar het toilet geplaatst wordt. De kastruimte. Wat voor wastafels en kranen kiezen we?

De vloer
Na deze beslissingen, een start gemaakt met de vloer. Tussen het plafond en de verdieping vloer, ligt de balklaag met daartussen isolatie. De vloer is verstevigd en geïsoleerd. Voor de vloerplaten van de verdiepingsvloer in de badkamer, hebben we besloten om 18 mm betonplex te gebruiken. De drain is er ingezaagd.  Door middel van kimband en coating is de wand, de vloer en de ruimte om de drain heen, waterdicht gemaakt. Erbovenop wordt een tegelvoer gelegd. Wel alleen in de doucheruimte, voor de rest van de badkamervloer hebben we een andere keuze gemaakt.

Glazen bouwstenen
Er is gekozen voor een scheidingswandje van glazen bouwstenen. Eerst is een wandje van 20cm hoog, 1 meter lang en 10cm dik geplaatst. Aan dit wandje zijn tegels geplakt, dit ter voorkoming van opspattend water tegen de glazen bouwstenen. Het wandje van glazenbouwstenen, bestaat uit 40 glazenbouwstenen. De glazen bouwstenen zijn antraciet van kleur.


 • foto 1. Deze 'stoffige' foto is genomen tijdens de sloop van de oude badkamer, waar nu gedeeltelijk de 'master' slaapkamer is gesitueerd. (Benieuwd naar de indeling van het huis en plannen betreffende de verbouwing? Of even weer opfrissen? Lees dan hier.)
 • foto 2. Glazen bouwstenen, antraciet
 • foto 3. De balken laten we in zicht. Bij de doucheruimte wel gekozen voor een verlaagd plafond. Dit geeft ruimte voor afwerking, aanleggen van spotjes en een douchekop uit het plafond. Onder de grote nissen, komt het toilet. Wanneer je door de glazen bouwstenen heen kijkt zie je 'een schim' van zwart witte betegeling. We kozen ervoor te betegelen met natuursteen, mozaïek van natuursteen en glazen mozaïekjes, tot de hoogte van het muurtje van de glazen bouwstenen. Ik krijg dit maar niet goed op de foto, dus dat komt nog! 

Ben je benieuwd hoe de werkzaamheden in de badkamer verder gaan en voor welke materialen en 'kleuren' we nog meer hebben gekozen? Binnenkort meer ..... Meer badkamer inspiratie opdoen? Kijk dan volgende week ook even op Le Style Studio blog. Komende maandag plaats ik een nieuw artikel.

Na een enerverende week, ben ik wel toe aan weekend!

Fijn weekend!
Yet

6 opmerkingen:

 1. Wat een klus,Yet! Het voorbereidende werk neemt altijd veel tijd in beslag. Maar het begin van de realisatie is gemaakt en het plaatje wat in jullie hoofd zit zal uiteindelijk gerealiseerd worden en dan zal je het stof snel zijn vergeten zijn. Ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat. Dat het mooi word ben ik wel van overtuigd!

  Succes en een heel fijn weekend!
  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh, spannend. Ik ben heel benieuwd naar de keuzes die je hebt gemaakt. Dat lijkt mij nog best lastig! Wordt vervolgd.

  Geniet van je weekend. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele klus, ben benieuwd hoe het word.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met welk een geweldige klus zijn jullie bezig!
  Ben zo benieuwd hoe het wordt.
  Ik zat nog even terug te lezen, het is al bijna twee jaar geleden dat jullie dit huis kochten.
  Maar je hebt dan ook alle ruimte om het van binnen weer helemaal naar je eigen zin op te bouwen.
  Heel veel succes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Yet,
  Oh wat gaat dat mooi worden zeg.... ik volg heel graag je klussen in je nieuwe huis... Zo leuk om te zien hoe jullie de dingen aanpakken. Ben en ik zijn ook hobby-klussers, hebben al aardig wat zelf aangepakt in ons huis. Momenteel zijn we bezig met het opknappen van de oude deur tussen hal en woonkamer...
  Ik ben heel benieuwd naar jullie eindresultaat van de badkamer...
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een hoop over na te denken en beslissingen die je moet nemen. Knap ook zo geduldig je bent met de verbouwing. Ik weet nu al dat het prachtig wordt. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 

LE STYLE © design by Blog Milk