Pilea
Groen is hip, ik schreef er dan ook al eens eerder over, weet je nog? Nog even lezen? Dat kan hier!


Pilea 
Grappig is dat toch, wat je aandacht heeft, daar focus je op en zie je dan steeds meer van. Zo gaat dat bij mij, bij het beetje groen in huis. In de Scandinavische woonstijl zien we ook groen. Bij deze interieurstyle foto's viel mij steeds één plant in het bijzonder op. De Pilea oftewel de Pilea Peperomioides. Dus zo begon mijn zoektocht, waar is zo'n plant te koop? Al snel kwam ik erachter dat deze moeilijk vindbaar is in Nederland. Ondertussen deed ik steeds meer informatie op over dit mooie plantje. Zo wist ik dat deze makkelijk was in onderhoud en makkelijk te stekken. Helemaal ideaal voor mij dus, gezien mijn 'groene vingers' ;-) Maar hoe kwam ik nu aan een stekje?


België
Tijdens één van mijn speurtochten op het net, kwam ik op een forum over de Pilea Peperomioides , die ook wel pannenkoekenplant of Chinese Money plant genoemd wordt. Zo mailde ik al in februari met een lieve dame uit België. Zij liet weten mij graag een plantje te bezorgen, maar de scheutjes waren nog te klein. Nu in mei contacten we weer en ja de plantjes waren héél goed gegroeid. Zo ontving ik halverwege deze week mijn mooie mini Pilea! Eerst eens laten acclimatiseren een paar dagen en gisteren in een kweekpotje met wat nieuwe aarde gedaan. Het plantje heeft nu nog een plekje in één van de thee kommen van Lenneke Wispelwey. Toch ook al wat andere leuke opties besteld via internet, zo makkelijk is dat!


Grow grow grow, babyplantje ;-) Ik vind je zo leuk!Een fijn lang weekend!

XOXO
Yet

foto credit © Le Style Studio. 

Ceramics Lenneke Wispelwey
Pilea
Card, Because you are unique, Orphan Socks

5 opmerkingen:

 1. Helemaal blij dat een beetje groen in huis weer mag!
  Maar dat plantje van jou heeft wel een mooi verhaal!
  Wat leuk dat je er door er zo naar te zoeken, en stekje in je huis mag hebben.
  Samen met je gezin een mooi Pinksterweekend gewenst!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig staat in Home & Garden nr. 5 (nu verkrijgbaar) een stukje over deze plant. Inderdaad moeilijk verkrijgbaar, maar er schijnt een kweker in Nederland te zijn die er mee aan de slag gaat. Volgend jaar zou het plantje hier op de markt komen. Ik hoop dat dit exemplaar het bij jou uitstekend gaat doen!

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een leuk plantje hoor....liefs fijn weekend van mij....x!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die mevrouw gevonden en ik krijg nu ook een stekje opgestuurd! Het is een schattig plantje. Ik hoop dat je stekje (en die straks van mij ook) mooi gaan groeien. Fijne dagen, Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Yet,
  Ik vind het een heel mooi en fijn plantje. Kende het niet, maar ik ga toch eens op zoek hoor.
  Ik wens je een fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 

LE STYLE © design by Blog Milk